Golvvård i Vetlanda och över hela Småland

Golvvård Vetlanda – Vi hjälper privatpersoner, företag och BRF:er att vårda och underhålla golv. Att vårda sitt golv är viktigt av flera anledningar. För det första kan regelbunden golvvård förlänga golvens livslängd och minska behovet av att byta ut det tidigare än nödvändigt. Detta är särskilt viktigt för dyra eller högkvalitativa golv, såsom trä eller stengolv.

Vill ni ha hjälp med era golv, har frågor eller funderingar hör av dig på 020-44 40 44 eller info@stadbolaget.se

  Boka golvvård

  Vi finns i Kalmar, Mönsterås, Vimmerby, Vetlanda, Hultsfred, Växjö och Alvesta. Det betyder att vi kan anta utmaningar inom golvvård i de flesta delar av Småland. Kontakta oss gärna, antingen här på hemsidan, per epost eller telefon för att diskutera era behov närmare.

  Golvvård i Vetlanda åt företag, butiker och privatpersoner med 30 års erfarenhet

  Vi har gjort golvvård i Vetlanda åt företag, butiker och privatpersoner sedan 30 år tillbaka. Det har handlat om allt från enkla ingrepp som golvrengöring och golvboning till knepiga insatser för att ta bort fläckar på betonggolv. Vi har snappat upp lite trick under åren, så ring oss gärna om ni behöver få era golv rengjorda.

  Skicka en förfrågan

  Boka en golvvård i Vetlanda av oss på Städbolaget. Du kommer inte bli besviken.

   Vårda golven rätt och de håller en livstid

   Att vårda golv regelbundet handlar inte primärt om att de ska se snygga ut – vårda golven rätt och de håller en livstid. Det är alltså både ekonomiskt och miljömässigt smart att sköta om golven. Vi använder miljövänliga rengöringsmedel och håller oss uppdaterade om nya metoder för att kunna utföra golvvård just hos er på bästa möjliga sätt.

   Golvvård och Polering

   Grunden till hållbara golv är regelbundenhet och en förståelse för vilka metoder och städmedel som passar golvmaterialets egenskaper. De flesta golv går utmärkt att polera vilket både lockar fram dess lyster och gör dem mer reptåliga.

   • En heltäckningsmatta bör rengöras grundligt åtminstone två gånger om året med specifik utrustning för ändamålet även om de dammsugs regelbundet.
   • Hur man idealt rengör ett trägolv eller en parkett beror till stor del om det är behandlat eller inte. Är golvet vaxat, oljat eller lackerat? Det kanske inte alltid är lätt att veta utan poängen är att vi kommer anpassa golvvården efter hurdant ert golv är behandlat ifrån början.
   • Stengolv är generellt sätt tåliga vad gäller användning, men kan reagera med alldagliga städmedel eller vatten som antingen lämnar fläckar eller fräter på materialet. Granit och marmor exempelvis är känsliga emot städmedel med basiska egenskaper varpå det är viktigt man använder rengöringsmedel specifikt avsedda för ditt stengolv.
   • Klinkers är typiskt sett enkla att underhålla, men att få bort smuts i fogarna kan vara ett problem. Det här kan man dels får bort med blekmedel för att locka fram fogens lyster eller exempelvis använda en ångtvätt för att rengöra emellan fogarna på djupet.
   • Laminatgolv och vinylgolv är typiskt sätt slitstarka och enkla att rengöra. Svåra fläckar eller skador kan däremot behöva specialmedel och vill man få fram lystern igen, går de utmärkt att polera.

   Oberoende av vilket golv just ni har bistår vi gärna med kunskap över hur man bäst vårdar eller reparerar det. Hör mer än gärna av er med frågor och funderingar!

   Det finns många olika sorters golv där ute, och vi har kunskap och utrustning för att sköta om dem alla. Trägolv i alla dess former förstås, både moderna och traditionella, samt stengolv av olika slag. Dessutom kan vi sköta betonggolv och plast, linoleumgolv och gummigolv. Om ni behöver golvvård i Vetlanda lönar det sig alltså att vända sig till oss.

   Vi älskar golvvård!

   Vi älskar golvvård! Det är en vetenskap som vi ständigt uppdaterar oss om genom återkommande vidareutbildning, och i dagsläget kan vi sköta om alla förekommande typer av golv på ett kompetent sätt. Det fina i kråksången är att väl genomförd golvvård kan återställa ett golv till nästan nyskick för en mycket lägre kostnad än att lägga ett nytt golv.