Desinficering och Desinfektion

Nu kan du snabbt och enkelt få även de mest svåråtkomliga ytorna fria från bakterier, virus och mögel. Med vår elektorstatiska decinficering blir det helt fritt från virus (såsom covid-19 och kräksjuka) och bakterier på några minuter.

Boka elektrostatisk desinficering

Desinfektion med elektrostatisk desinficering är lämplig för allt från gym eller vårdinrättningar till kontor och skolor. Med denna metod kan vi snabbt och effektivt eliminera bakterier och virus på platser där många rör sig och sjukdomar sprider sig snabbt.

Metoden går ut på att vi sprayar en lösning som på ett effektivt sätt kommer åt och täcker även de mest svåråtkomliga platserna och dödar virus och bakterier på ytan.

Tänk dig alla tangentbord, redskap på gymmet eller varför inte väntrummet på vårdcentralen. Det är inte de lättaste ställena att hålla rent på men med elektrostatisk desinficering kan vi minska risken för smitta avsevärt genom att nå dessa svåråtkomliga platser. Detta är även platser där många är i rörelse och tiden som finns för att rengöra är knapp. Med elektrostatisk desinficering blir det enklare då det kan desinficeras på bara några minuter.

Vi har verksamhet i Vimmerby, Vetlanda, Hultsfred, Mönsterås, Växjö, Alvesta och Kalmar. Kontakta oss för mer information.

Vill du boka butiksstädning eller har frågor?

Fyll i nedan kontaktformulär

Butiksstädning

”Proffsiga på såväl lokalvård som bemötande.
Jag kan inte tänka mig en bättre samarbetspart.”

Mikael W

Se alla våra recensioner på Reco. 

Vad betyder desinfektion?

Desinfektion innebär att man med fysikaliska eller kemiska behandlingar eliminerar risken för överföring av smitta från dessa ytor eller personer. Att desinficera lokaler är ett viktigt steg i att förebygga spridning av sjukdomar.

Det finns flera metoder för desinfektion beroende på vad det är man vill desinficera. Ett sätt är genom upphettning; man kokar upp till så höga grader att virus och bakterier dör. När man städar ytor är det vanliga att man använder sig av kemiska behandlingar, vilket innebär att man använder sig av ett medel som tar död på virus och bakterier.

Elektrostatisk desinficering innebär en möjlighet att desinficera ytor och lokaler där många rör sig och smitta lätt kan spridas vidare. Då det inte krävs någon väntetid efter att man behandlat med elektrostatisk desinficering kan det även användas dagtid när kontoret eller skolan är öppen.

 

Luktsanering

Förutom eliminering av virus och bakterier kan även luktsanering utföras med elektrostatisk desinficering.

 

Lukt från mögel, röklukt eller annat kan effektivt elimineras. Kontakta oss så kan vi hjälpa er att snabbt bli av med ert problem med lukt eller mögel.

Desinfektionsmedel

Det desinfektionsmedel som vi använder för elektrostatisk desinficering är ett miljövänligt medel som avdödar virus och bakterier såsom influensavirus, covid-19 och norovirus (som orsakar kräksjuka) och mycket mer.

Minska smittspridning

Sjukdomar kostar både företag och samhälle mycket pengar varje år. Därför är det viktigt att göra det man kan för att minska smittspridningen i samhället. Det finns flera saker varje individ kan göra som att inte röra sig ute bland andra om man är sjuk eller att tvätta händerna noga innan mat eller efter man har varit utanför hemmet. Dessa åtgärder räcker en bit på vägen men virus och bakterier kan även leva på ytor såsom dörrhantag, stolar och tangentbord. Överallt där någon rör kan virus överföras från dennes händer eller kläder.

För att minska risken för smittspridning via föremål och lokaler städas dessa med kemisk desinfektion. Kemisk desinfektion betyder att man använder ett medel som effektivt dödar virus och bakterier. Med elektrostatisk desinficering kommer man åt i alla små utrymmen som kan vara svåra att nå med till exempel en trasa. Rent tekniskt går det till så att man sprutar ut ett medel som letar sig in i alla håligheter och täcker ytan helt för att döda virus och bakterier. Detta är en mycket effektiv metod som kan användas i blanda annat dessa områden:

 • Skolor & förskolor
 • Äldrevård & omsorg
 • Rehab & gym
 • Offentliga lokaler
 • Bar & restaurang
 • Idrottsarenor & mässor
 • Agri & veterinär
 • Transport såsom ex. bussar & tåg
 • Hotell
 • Kontor
 • Hjälpmedelscentraler
 • Livsmedelstillverkning

Kontakta oss

Vi har 30 års erfarenhet. Du kan tryggt anlita oss

Vi har 30 års erfarenhet av alla aspekter av städning, både för privatpersoner, institutioner och affärsverksamheter. Därför kan du tryggt anlita oss. Kontakta oss redan i dag för en offert, eller slå oss en signal för att diskutera upplägget eller fråga efter referenser.