Flyttstädning Småland

Dags att flytta?

Vid en flytt är det mycket som ska fixas låt oss hjälpa dig med din flyttstädning.

Kontakta oss för pris och för att boka in din flyttstädning!

Boka flyttstädning i Småland

Slipp städningen vid flytten och få mer tid att fixa din nya bostad istället

Vi utför flyttstädning i bland annat Kalmar, Växjö, Alvesta, Hultsfred, Mönsterås och Vimmerby

En flytt tar mycket tid både innan och efter. Du ska ändra alla avtal och se till att allt flyttas till den nya bostaden. Dessutom ska allt packas och transporteras mellan bostäderna. Även om man tar hjälp med detta behövs planering och bokning av rätt flyttfirma.

Flyttstädning behöver man alltid göra innan man säljer sin bostad och det är viktigt att man gör det noggrant för att uppfylla de krav som finns. Risken finns annars att den nya ägaren inte godkänner din flyttstädning och du kan behöva komma tillbaka för att göra om din städning. Låt oss ta hand om din flyttstädning så garanterar vi att den blir godkänd av nya ägaren. 

Vi har 30 års erfarenhet. Kontakta oss för pris och bokning. 

Vill du boka flyttstädning eller har frågor?

Fyll i nedan kontaktformulär

Flyttstädning på dina villkor

Alla förutsättningar är olika, och därför kan flyttstädningen se olika ut för olika personer. Vi erbjuder flyttstädning i Småland på dina villkor. Om du utför flytten på en begränsad budget och föredrar att sköta till exempel grovrengöringen själv, och bara behöver hjälp med de sista detaljerna ordnar vi det.

Vad innebär en flyttstädning i praktiken?

Det korta svaret är en flyttstädning innebär en rengöring av hemmets alla ytor. När det gäller möbler och vitvaror rengör man dem både invändigt och utvändigt. Denna rengöring ska ske mycket noggrant och att arbetet ska pågå tills ytorna är fläckfria.

Det går alltså inte att jämföra med den typ av städning de flesta av oss utför själva i våra hem till vardags.

Checklista för vad som ingår i flyttstädning

Vi har en checklista för flyttstädning som vi utgår ifrån. Nedan kan ni se vad som ingår i en flyttstädning. Det kan se lite olika ut beroende på bostad. Kontakta oss så får ni en kostnadsfri offert på flyttstädning för din bostad.

 • Damma och ta bort fläckar (inkl. klistermärken, dekaler) från väggar och tak.
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Avtorkning av dörrar, dörr- och fönsterkarmar, handtag, lister, fönsterbrädor, trappräcken, eluttag etc.
 • Torka av fast belysning
 • Städa elementen på fram- och baksida.
 • Damma och ta bort fläckar (inkl. klistermärken, dekaler) från väggar och tak.
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Avtorkning av dörrar, dörr- och fönsterkarmar, handtag, lister, fönsterbrädor, trappräcken, eluttag etc.
 • Torka av fast belysning
 • Städa elementen på fram- och baksida.

Förutom de moment som ingår i alla rum görs även:

  • Rengöring av disk- och köksbänk samt vägg bakom.
  • Rengöring av mikrovågsugn, ugn och ugnslucka, plåtar och grillgaller.
  • Ut- och invändig rengöring av skåp och lådor.
  • Frosta av och torka ur kyl och frys både in- och utvändigt.
  • Rengör och avfetta fläkten både på insida och utsida.
  • Rengör diskmaskin in- och utvändigt.

Förutom de moment som ingår i alla rum görs även:

 • Dammsug och torka av garderober både invändigt och utvändigt.
 • Finns det fasta speglar ska dessa putsas.

Hur bokar jag en flyttstädning?

Boka tid

Börja med att kontakta oss för att boka in den dagen som ni kommer att behöva flyttstädning. Det är viktigt att ni vid tillfället har hunnit flyttat ut alla era saker. Boka en tid mellan att ni har flyttat ut och den nya flyttar in.

Vi tar med oss allt

Vid en flyttstädning tar vi med oss allt vi behöver då vi räknar med att bostaden kommer att vara helt tömd även på städsaker.
flyttstädning
Mycket nöjd med allt gällande min flyttstädning som ni utförde!
 

Linnea J

”Superbra flyttstädning och prisvärt, tack!”

Ebba B

Se alla våra recensioner på Reco. 

Nöjd kund garanti - Flyttstädning

För att ni skall känna er extra trygga när ni bokar en flyttstädning har vi en nöjd kund garanti där vi garanterar er en godkänd flyttstädning. Detta innebär att om vi inte genomfört städningen enligt överenskommelse kommer vi åtgärda missarna utan extra kostnad.

Vi vill ni ska känner er trygga med att ni kommer få vad ni betalt för och vi alltid åtgärdar misstag så snabbt som möjligt.

Flyttstädning för företag och privatpersoner

Det är inte bara privatpersoner som flyttar då och då – företag byter också kontor eller lokaler ibland.

Vi hjälper både företag och privatpersoner med flyttstäd. Oberoende av vem uppdragsgivaren är går vi tillsammans igenom checklistan och kommer överens om städningens omfattning, för att sedan räkna ut vad priset blir. Privatpersoner har möjlighet till rut-avdrag för flyttstädning.

Varför välja oss?

Vi är ett företag med lång erfarenhet som värderar service med nöjda kunder högt. Förutom att ta hand om våra kunder tar vi även hand om vår personal så de trivs och gör ett bra arbete. Vi erbjuder bra villkor till personalen som jobbar med flyttstädning och kollektivavtalsenliga löner.

Miljön värnar vi även om genom att använda svanenmärkta och skonsamma städprodukter för både våra anställda, miljön och er skull.

Ni får en offert innan ni bokar er flyttstädning så ni vet vad det kommer att kosta. Våra kunder ger oss i genomsnitt 4,8 av 5 i betyg vilket vi är väldigt stolta över.

Låt ett proffs ta hand om flyttstädningen

När den sista flyttlådan äntligen är packad och flyttbilen är redo att köra iväg är städning definitivt det sista man vill tänka på. Men det måste göras då det är ett krav vid flytt att man flyttstädar sin bostad till en viss standard. Är inte flyttstädningen nogrannt genomförd kan ni bli tvugna att gå tillbaka för att städa en gång till eller att betala ersättning till de som har flyttat in för att de ska genomföra städningen.

Många väljer att anlita en flyttfirma för att genomföra flytten men även flyttstädningen väljer många att ta in en städfirma för att få det godkänt och för att kunna lägga sin tid på att fixa i sitt nya hem istället. När vi anlitas kommer vi med all utrustning och tillräcklig stor personal för att klara av hela städningen på högst en dag.

Ring oss på 020-44 40 44 eller kontakta oss per mail info@stadbolaget.se så återkopplar vi inom 24 timmar.

FAQ - vanliga frågor om Flyttstädning

Flyttstädning är berättigat för RUT-avdrag precis som hemstädning. Det är faktiskt oerhört enkelt, för vi sköter allt det praktiska. När vi skrivit kontrakt med er skickar vi in ansökan till Skatteverket, och så länge de godkänner att ni gör avdrag (och det gör de som regel) så gör vi helt enkelt färdiga avdrag på fakturan. Ni kommer att få brev från Skatteverket då och då, men det är allt. RUT-avdraget låter dig dra av 30% av arbetskostnaden. Flyttstädning går däremot inte att dra av i vinstbeskattningen på försäljningen av bostaden. 

Vid en flyttstädning räknar vi med att ni har flyttat ut allt från er bostad så vi tar med oss allt vi behöver för att kunna städa.

Nej du behöver inte vara hemma i bostaden när vi genomför en flyttstädning. Vi behöver få tillgång till bostaden antingen genom att vi får långa nycklar eller att ni ger oss en kod till ert kodlås.

Vi gör allt vi kan för att det ska bli så rent att ni ska bli godkända för er flyttstädning. Men det kan hända att det någon gång inte blir helt bra. Skulle detta ske är ni välkomna att kontakta oss så kommer vi snabbt ut och ordnar det så att allt blir godkänt.

Har ni redan hemstädning hos oss kan ni kontakta oss och boka in en extra flyttstädning och även för att flytta med er hemstädning till er nya bostad (förutsatt att ni flyttar inom vårt verksamma område). Kontakta oss och berätta var ni kommer att flytta och hur ert nya boende ser ut så kan vi komma överens om det behövs någon ändring i ert kontrakt.

Kontakta oss

Är du intresserad av flyttstädning till ert kontor, er lokal eller ditt hem? Kontakta oss för fri offert.